Diversificarea, momentul cand bebelusul incepe sa manance si altceva in afara de laptic, este un moment important in viata unei familii. Noi am inceput diversificarea cand bebe a implinit 6 luni si putea sta singur in sezut. Eram foarte entuziasmati sa vedem cum va reactiona bebelusul nostru, dar si foarte realisti in sensul ca ne asteptam sa manance cantitati foaaarte mici la inceput. 

Cum ne-am pregatit pentru diversificare?

  • prima data ne-am documentat despre tipurile de diversificare; in final noi am decis sa alegem diversificarea clasica
  • am reluat un curs de prim-ajutor; este foarte important sa stii ce sa faci in caz de inec
  • am achizitionat cele necesare 

Ce ai nevoie cand incepi diversificarea?
Nu ai nevoie de foarte multe. Pe noi ne-a ajutat foarte mult blenderul pentru a face piureurile mai fine. Legumele sau carnita se pot pregati prin fierbere, la cuptor sau la aburi. In cazul gatitului la aburi te poti folosi doar de o oala si o sita. Noi aveam deja oala multicooker pe care am folosit-o cand am gatit la abur, dar nu e neaparat nevoie sa achizitionati una. 

In mod obligatoriu, bebe are nevoie de:

  • scaunul de masa: chiar inainte de inceperea diversificarii l-am mai pus pe bebe sa stea cu mine in bucatarie pentru a se obisnui cu scaunelul
  • tacamuri, bol si farfurie: noi am ales acest set de diversificare din bambus
  • bavete
  • cana pentru apa- am incercat mai multe tipuri de cani, bebele nostru bea multa apa din acest tip de cana
  • apa pentru bebelusi (noi am gasit in Auchan  apa de la Hipp)

 Meniurile de diversificare le-am facut inspirandu-ma din urmatoarele surse: